Antena 3 Externe Papa Benedict al XVI-lea va avea titlul de “Papă emerit” sau “Pontif roman emerit", după demisie

Papa Benedict al XVI-lea va avea titlul de “Papă emerit” sau “Pontif roman emerit", după demisie

26 Feb 2013   •   15:44
Papa Benedict al XVI-lea va avea titlul de “Papă emerit” sau “Pontif roman emerit", după demisie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Benedict al XVI-lea va fi numit "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" sau Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, pontif roman emerit", după demisia de joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, informează AFP.

Purtătorul de cuvânt a explicat că din momentul în care nu va mai fi Papă, Benedict al XVI-lea va purta veşminte albe, simple, diferite de cele papale.
   
Fără ceremonii, Papa îşi va încheia oficial atribuţiile joi la ora locală 20.00 (21.00 ora României), după ce îi va saluta, joi dimineaţa, pe cardinalii prezenţi la Roma. El se va deplasa cu elicopterul, la ora 17.00 (18.00 ora României), la Castelul Gandolfo, la 25 de kilometri sud de Roma, pentru a locui, timp de două luni, în reşedinţa papală de vară.
   
Decanul Colegiului Sacru, Cardinalul Angelo Sodano, va trimite cardinalilor invitaţii pentru "Congregaţiile" premergătoare Conclavului, începând de vineri, însă acestea nu vor începe până luni, a precizat purtătorul de cuvânt.
   
Părintele Lombardi a declarat că "Sfântul Părinte se pregăteşte de ultima audienţă generală de miercuri, în rugăciune" şi îşi triază documentele din apartamentele pe care le va părăsi.
   
"Trebuie să îşi separe documentele legate de conducerea Bisericii şi de funcţiile precedente", (prefect al Congregaţiei pentru doctrina credinţei), care vor fi introduse în arhivele Vaticanului, de "notiţele cu caracter personal pe care le va lua în noua sa locuinţă", a declarat el.
   
Secretarul său particular, Monseniorul Georg Gänswein îi "face cunoscute mesajele venite din lumea întreagă", inclusiv de la numeroşi şefi de stat şi "îl va ajuta să le răspundă".
   
Cel puţin 50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la ultima audienţă a Papei în Piaţa Sfântul Petru, fără a pune la socoteală zecile de mii de persoane, care se vor aduna în împrejurimi, mai ales pe Via della Conciliazione, bulevardul care duce la Vatican.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close