Antena 3 Externe Papa Benedict: Trebuie garantate securitatea cetăţenilor libieni şi accesul la ajutoare umanitare

Papa Benedict: Trebuie garantate securitatea cetăţenilor libieni şi accesul la ajutoare umanitare

de Antena3.ro    |    20 Mar 2011   •   14:47
Papa Benedict: Trebuie garantate securitatea cetăţenilor libieni şi accesul la ajutoare umanitare
Sursa foto: Foto: Mediafax
Papa Benedict al XVI-lea a lansat duminică, în urma unor "informaţii îngrijorătoare provenind din Libia", un "apel insistent către oficialii politici şi militari" ca aceştia să asigure "securitatea cetăţenilor şi să garanteze accesul la ajutoare umanitare", relatează AFP.

"Lansez un apel insistent către oficialii politici şi militari, cu scopul ca ei să ţină cont de securitatea cetăţenilor şi să garanteze accesul la ajutoare umanitare", a declarat Papa, la încheierea unei rugăciuni, duminică, în Piaţa Sfântul Petru.

"În aceste ultime zile, informaţii îngrijorătoare, provenind din Libia, au suscitat în mine o puternică întristare şi temeri", a explicat el.

"Doresc să asigur populaţia de solicitudinea mea şi îl rog pe Dumnezeu ca un orizont de pace şi de înţelegere să se ridice cât mai curând -africane"asupra Libiei şi asupra întregii regiuni nord, a mai spus Benedict al XVI-lea.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close