Antena 3 CNN Externe Papa Benedict, umilit în ultimul hal. Fotografiile au scandalizat Vaticanul

Papa Benedict, umilit în ultimul hal. Fotografiile au scandalizat Vaticanul

Papa Benedict, umilit în ultimul hal. Fotografiile au scandalizat Vaticanul
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Iul 2012   •   18:56

Papa Benedict al XVI-lea a recurs la acţiune în justiţie după ce ar fi fost jignit de o revistă satirică germană, scrie rt.com.

Ediţia din iulie a revistei Titanic a publicat o fotografie a Papei cu pete care acoperă faţa şi spatele sutanei lui, mai jos de talie. Pe partea frontală sutana este mânjită cu galben, iar pe spate cu maro.



Imaginile au fost publicate sub titlul "Aleluia în Vatican: scurgerea a fost găsită", referindu-se la un scandal recent privind o scurgere de informaţii către mass-media din corespondenţa Papei.

Nesimţirea ediţiei i-a înfuriat pe unii catolicim inclusiv clerici de la vatican.

Arhiepiscopul Angelor Becciu, care acţionează în numele Papei de la Roma, a contactat deja o firmă de avocatură din Germania, Matthias Kopp, purtător de cuvânt al Conferinţei Episcopilor germani, a declarat Spiegel Online. El a adăugat, de asemenea, că "Titanic a depăşit orice urmă de decenţă".

Redactorul-şef al revistei, Leo Fischerm neagă că ediţia a încălcat drepturile personale ale Papei şi spune că imaginea este ofensivă doar în mintea oamenilor. Este posibil ca Papa să fi turnat nişte suc pe el, se ştie că este un mare fan Fanta, a spus aceasta.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close