Antena 3 CNN Externe Papa cere Iranului o mai mare deschidere

Papa cere Iranului o mai mare deschidere

Papa cere Iranului o mai mare deschidere
Sursa foto: Papa Benedict al XVI-lea
30 Oct 2009   •   08:13

Papa Benedict al XVI-lea a solicitat ?o mai mare deschidere" a Iranului în faţa comunităţii internaţionale, la întâlnirea cu noul ambasador al Teheranului la Vatican.
"Iran este o mare naţiune... iar poporul său are o mare sensibilitate religioasă," declara Papa la primirea lui Ali Akbar Naseri.

"Aceasta ar putea fi un motiv de speranţă la o mai mare deschidere şi colaborare cu comunitatea internaţională. Toţi trebuie să sperăm şi să sprijinim o nouă fază a cooperării internaţionale," declara şeful Bisericii Catolice.
Benedict a mai cerut de asemenea o mai mare libertate de religie şi conştiinţă, declarând că "printre drepturile universale, libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă deţin un loc fundamental deoarece sunt sursa altor libertăţi."

Anterior în acest an, papa declara că preoţii catolici şi alte personalităţi religioase ce lucrează în republica islamică au "o misiune dificilă" în a lucra cu comunităţile creştine şi a propus înfiinţarea unei comisii bilaterale pentru a promova "înţelegerea reciprocă ."
Din cei 65 milioane de locuitori ai Iranului circa 20.000 sunt armeni, catolici, etc.
"Catolicii au fost prezenţi în Iran de la primele secole ale creştinismului. Această comunitate este cu adevărat iraniană", declara Papa.
El a subliniat că biserica este "încrezătoare că autorităţile iraniene vor întări şi asigura libertatea creştinilor pentru a-şi profesa credinţa."
Antena3.ro

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close