Antena 3 CNN Externe Papa cere protejarea creştinilor din Irak

Papa cere protejarea creştinilor din Irak

Papa cere protejarea creştinilor din Irak
Sursa foto: papa benedict
02 Mar 2010   •   08:16

Papa Benedict XVI a făcut apel la protejarea creştinilor în Irak după ce cel puţin opt au fost ucişi în oraşul Mosul în ultimele două săptămâni- Două dintre victime au fost iniţial date dispărute pentru a fi găsite ulterior cu urme de glonţ. În timp ce altele au fost împuşcate pe stradă, lângă casă sau muncă.
Circa 683 familii creştine, sau 4.098 persoane, au plecat din Mosul între 20 şi 27 februarie, după atacuri, arată un raport al ONU.
?Fac apel la autorităţile civile să facă toate eforturile pentru a reasigura securitatea populaţiei, în special a celor mai vulnerabile minorităţi religioase? declara Papa la Vatican.
Crimele vin doar puţin înainte de alegerile parlamentare irakiene din 7 martie, ce ar putea pune capăt unei perioade de şapte ani de război sau ar putea arunca un stat deja divizat într-un nou ciclu de violenţă-
Insurgenţii islamişti sunniţi precum al Qaeda au luat în vizor pe creştini, Yazidi, Shabak şi alte minorităţi irakiene, dar şi majoritatea şiită, pe care o consideră eretică.
Creştinii sunt estimaţi la un număr de 750.000 în Irak la o populaţie de 28 milioane.
Al Qaeda a promis să folosească mijloace militare pentru a deturna alegerile, pe care le consideră falsă pentru a asigura dominarea şiită.
Ţintirea creştinilor este o modalitatea eficientă de a sublinia lipsurile forţelor de securitate, având în vedere atracţia presei la atacurile contra creştinilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crestini insurgenti Al Qaeda
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close