Antena 3 Externe Papa emerit Benedict al XVI-lea RUPE tăcerea. Ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise, la Vatican

Papa emerit Benedict al XVI-lea RUPE tăcerea. Ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise, la Vatican

de O.P.    |    25 Sep 2013   •   11:17
Papa emerit Benedict al XVI-lea RUPE tăcerea. Ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise, la Vatican

Secrete, conspiraţii, abuzuri sexuale, putere şi mulţi bani sunt doar câteva din subiectele fierbinţi care înconjoară de fiecare dată Vaticanul. Papa emerit Benedict al XVI-lea rupe tăcerea după ce a renunţat la scaunul papal.

Fostul suveran pontif a comunicat printr-o lungă scrisoare cu celebrul matematician ateu Piergiorgio Odifreddi, căruia i-a comentat ultima carte scrisă de el şi şi-a justificat acţiunile sale împotriva pedofiliei în rândul preoţilor catolici.

Potrivit lui Benedict al XVI-lea nu există niciun reproş pe care şi-l poate aduce în modul în care a gestionat problema homosexualităţii şi a abuzurilor sexuale asupra copiilor făcute de preoţi.

Chiar dacă în timpul "mandatului" său au ieşit la iveală numeroase scandaluri legate de aceste subiecte controversate, fostul suveran pontif pare să uite aceste lucruri şi să şteargă cu buretele acuzaţiile care au mânjit imaginea Bisericii Catolice.
Scrisoarea adresată matematicianului Piergorgio Odifreddi vine ca răspuns la o carte în care omul de ştiinţă critică tocmai această lipsă de reacţie a fostului suveran pontif în ceea ce priveşte scandalurile sexuale din cadrul Bisericii.

Vă reamintim că Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 86 de ani, trăieşte în izolare la Vatican, după ce a renunţat la şefia Bisericii Catolice, la începutul acestui an.

 ×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close