Antena 3 CNN Externe Papa foloseşte sărbătorile pascale pentru a riposta la atacurile de pedofilie (VIDEO)

Papa foloseşte sărbătorile pascale pentru a riposta la atacurile de pedofilie (VIDEO)

Papa foloseşte sărbătorile pascale pentru a riposta la atacurile de pedofilie (VIDEO)
Sursa foto: papa
03 Apr 2010   •   10:51

Papa Benedict al XVI-lea a refăcut Drumul Curcii, de la basilica San Pietro pană la Colosseum, în prezenţa a mii de credincioşi din toată lumea. Vaticanul a ales sărbătorile de Paşte pentru a riposta la atacurile declanşate de scandalul preoţilor pedofili, atacuri care nu l-au cruţat nici pe suveranul pontif.

Ca şi anul trecut, Papa Benedict al Şaisprezecelea, în vârstă de 83 de ani, nu a străbătut personal Drumul Crucii. El a condus doar, simbolic, ceremonia, de pe terasa Muntelui Palatin, în faţa Coliseului. Tradiţia procesiunii care reaminteşte Patimile Mântuitorului datează din vremea cruciadelor. Drumul Crucii este consacrat rugăciunii şi meditaţiilor asupra sacrificiului lui Iisus.

Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii vine, în acest an, într-un moment foarte delicat pentru Biserica Romano-Catolică. Dezvăluirea abuzurilor unor preoţi pedofili din diferite ţări a pătat imaginea Bisericii iar Papa însuşi este acuzat că a încercat să-i protejeze pe vinovaţi.

Înaintea procesiunii, la o liturghie oficiată de Papă, un important cleric de la Vatican a rostit o predică în care atacurile împotriva Bisericii Catolice erau comparate indirect cu antisemitismul. Comparaţia a suscitat puternice critici, atât din partea unor asociaţii evreieşti cât şi a victimelor preoţilor pedofili. Vaticanul s-a delimitat imediat de spusele clericului, iar Papa nu a făcut nicio aluzie directă la scandal, în alocuţiunea de la finalul Drumului Crucii.

Suveranul pontif a fost aplaudat de miile de credincioşi veniţi din toată lumea ca să asiste la ceremonie. Tot vineri, Papa a primit numeroase mesaje de solidaritate cu Biserica în aceste momente grele.



Antena 3





×
Subiecte în articol: biserica pedofili Paste Vatican
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close