Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, dispus să meargă la Moscova: "Kirill nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin"

Papa Francisc, dispus să meargă la Moscova: "Kirill nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin"

Papa Francisc este pregătit să meargă la Moscova. Suveranul Pontif a acordat un interviu unei publicații italiene în care şi-a anunţat această intenție, motivând că vrea să oprească războiul din Ucraina.

Papa Francisc, dispus să meargă la Moscova: "Kirill nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin"
Sursa foto: Colaj Hepta
de Claudia Popovici    |    03 Mai 2022   •   16:41

Acum, Papa Francisc aşteaptă un răspuns de la Vladimir Putin. Ba mai mult, conducătorul de la Vatican a declarat că a vorbit şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky încă din prima zi de război.

"În primul rând, trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Fac ce pot. Dacă Putin ar deschide doar o uşă", a spus Suveranul Pontif. 

Tot în cadrul interviului Papa Francisc a spus că Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a binecuvântat războiul: „nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin”.

"Noi (papa și Kirill) suntem pastori ai aceluiași popor al lui Dumnezeu. De aceea trebuie să căutăm căi de pace, să încetăm focul armelor. Patriarhul nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin", a spus Papa Francisc, potrivit corriere.it

Suveranul Pontif a mai precizat că premierul Ungariei, Viktor Orban,  i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârşitul lunii aprilie, că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai, dată vehiculată şi de presa internațională ca fiind data eliberării Rusiei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vladimir Putin Ucraina
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close