Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a glumit cu cardinalii care l-au ales: Dumnezeu să vă ierte

Papa Francisc a glumit cu cardinalii care l-au ales: Dumnezeu să vă ierte

Papa Francisc a glumit cu cardinalii care l-au ales: Dumnezeu să vă ierte
de N.B.    |    14 Mar 2013   •   19:20

Papa Francisc a glumit cu cardinalii din Conclav după ce s-a anunţat alegerea lui pe postul de Suveran Pontif, spunându-le "Dumnezeu să vă ierte", a povestit joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, conform Mediafax.

"După Conclav, s-a ţinut o cină destinsă în reşedinţa Sfânta Marta", unde erau cazaţi toţi cardinalii, înainte de participarea la alegerea Papei. "iar la final, în timpul unui toast, el le-a spus cardinalilor ? Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut?", a povestit părintele Lombardi.
   
El a confirmat că Papa Francisc, abia ales, a preferat să se întoarcă la reşedinta Sfânta Marta cu microbuzul, în compania altor cardinali, în loc să ia maşina care era special pregătită pentru el.
   
Povestind despre primii paşi ai noului pontif, părintele Lombardi a precizat că după rugăciunea "privată" pe care a făcut-o toată dimineaţa în Basilica Sfânta Maria cea Mare, Papa Francisc "s-a oprit la locuinţa funcţionarilor, unde locuia înainte de începerea conclavului", din care cardinalul a trebuit să se mute în reşedinţa Sfânta Marta, aflată în Vatican.
   
"El şi-a luat lucrurile care îi mai rămăseseră acolo, după care a plătit factura pentru camera sa, pentru a da un bun exemplu, după care s-a întors la Sfânta Marta", a declarat părintele Lombardi, descriind acest gest care demonstrează simplitatea şi onestitatea noului papă.

×
Subiecte în articol: gluma alegeri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close