Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a lansat o campanie de ajutorare a migranţilor. „Trebuie să îi primim exact aşa, cu braţele larg deschise”

Papa Francisc a lansat o campanie de ajutorare a migranţilor. „Trebuie să îi primim exact aşa, cu braţele larg deschise”

Papa Francisc a lansat o campanie de ajutorare a migranţilor. „Trebuie să îi primim exact aşa, cu braţele larg deschise”
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Sep 2017   •   17:04

Papa Francisc a lansat miercuri o campanie concepută de Caritas, organizaţia de caritate a Bisericii Catolice, destinată apropierii migranţilor şi refugiaţilor de comunităţile locale care i-au primit în rândurile lor, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Cu braţele deschise (...) trebuie să îi primim exact aşa, cu braţele larg deschise”, a declarat papa Francisc, el însuşi descendentul unei familii de italieni care au emigrat în Argentina, salutându-i pe reprezentanţii organizaţiei Caritas şi pe miile de credincioşi reuniţi în piaţa Sfântul Petru cu ocazia unei audienţe generale. 

Această campanie de acţiune şi sensibilizare, cu o durată de doi ani, are ca scop provocarea unei schimbări a mentalităţii faţă de migranţi şi refugiaţi.

”Vă facem o simplă sugestie: intraţi în contact un migrant real. Priviţi-l în ochi, ascultaţi motivele din cauza cărora el a plecat din casa lui”, a declarat cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle, preşedintele Caritas Internaţional, citat într-un comunicat. 

”Îmi dau seama foarte bine că acest lucru poate să pară imposibil', a recunoscut el miercuri în timpul întâlnirii cu reprezentanţii presei, dar 'toată lumea trebuie să îşi îndrepte atenţia asupra lucrurilor comune şi să încerce să le depăşească”, a adăugat acelaşi cardinal catolic.

Migranţii 'nu migrează din simpla plăcere de a migra, ei o fac pentru că anumite lucruri îi constrâng să facă acest lucru', a declarat la rândul lui Bekele Moges, directorul Caritas Etiopia.

Organizaţia Caritas intenţionează să îşi mobilizeze cele 165 de filiale pe care le are deschise pe plan mondial pentru a favoriza această apropiere între oameni. 'Rolul nostru este de a vorbi acelora cărora le este frică' de migraţii, a explicat Oliviero Forti, directorul Caritas Italia. 

Aproximativ 244 de milioane de persoane au migrat în 2015 pe plan mondial, din care 34 de milioane sunt africani, reprezentând 13,9% din totalul acestor populaţii, au precizat reprezentanţii organizaţiei Caritas.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: migranti
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close