Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a publicat un document INCENDIAR, care a luat prin surprindere întreaga Biserică Catolică

Papa Francisc a publicat un document INCENDIAR, care a luat prin surprindere întreaga Biserică Catolică

Papa Francisc a publicat un document INCENDIAR, care a luat prin surprindere întreaga Biserică Catolică
de M.C.    |    27 Noi 2013   •   08:55

Papa Francisc vrea o reformă din temelii a Bisericii Catolice și să schimbe vechile orânduiri, neînțelese de multi, afirmă CNN.

”Prefer o Biserică rănită, îndurerată și murdară, pentru că a fost pe străzi, decât una în care e nesănătos să fii constrâns și care se agață de propria securitate. Nu vreau o Biserică care să fie în centru și care apoi sfârșește într-o pânză de obsesii și proceduri” a spus Papa.

Cele mai recente afirmații ale Papei în mod cerd vor stârni un val de nemulțumire, căci provoacă schimbarea stării de fapt a Bisericii Catolice.

Francisc a emis un document de 85 de pagini, în care își prezintă propria viziune și a atins multiple subiecte.

”Unele dintre obiceiuri, poate sunt frumoase, dar nu ajută la comunicarea Evangheliei. Nu ar trebui să ne fie frică să le examinăm din nou. Biserica are reguli și percepte care, la un moment dat, poate au fost eficiente dar nu mai au aceeași utilitate” se arată în document.

Papa a criticat ”idolatrizarea banului” și ”inegalitatea care naște violență”. Însă, în cea mai mare parte, criticile sale se îndreaptă asupra Bisericii, care trebuie să fie în mijlocul oamenilor, ”care nu trebuie să se teamă să-și murdărească pantofii pe străzi”.

”Euharistia, deși este viața sacrementală în întregul său, nu este un premiu pentru cei perfecți, ci trebuie să fie un medicament puternic și hrană pentru cei slabi” mai scrie Papa Francisc.

Unele viziuni, precum cele asupra avorturilor și a hirotonisirii femeilor, au rămas neschimbate. Însă, Papa vrea o prezentă mai puternică a femeilor în cadrul Bisericii și chiar că se gândește la o schimbare a sistemului papalității, tocmai pentru a da un exemplu.


 


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close