Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a spus că Patriarhul Kirill riscă să devină ”băiețelul de altar” al Kremlinului. Reacția Bisericii Ortodoxe din Rusia

Papa Francisc a spus că Patriarhul Kirill riscă să devină ”băiețelul de altar” al Kremlinului. Reacția Bisericii Ortodoxe din Rusia

Papa Francisc l-a avertizat pe patriarhul Kirill al Rusiei că riscă să devină ”băiețelul de altar” al Kremlinului. Reacția Bisericii Ortodoxe nu a întârziat să apară și nu a fost deloc una blândă.

Papa Francisc a spus că Patriarhul Kirill riscă să devină ”băiețelul de altar” al Kremlinului. Reacția Bisericii Ortodoxe din Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Mai 2022   •   17:05

”Am vorbit cu el timp de 40 de minute prin Zoom. În primele 20 de minute mi-a citit, cu un cartonaș în mână, toate justificările războiului”, a declarat Papa, într-un interviu pentru Corriere della Sera.

”L-am ascultat și i-am spus: nu înțeleg nimic despre asta. Frate, nu suntem clerici de stat, nu putem folosi limbajul politicii ci pe cel al lui Isus. Suntem păstori ai aceluiași popor sfânt al lui Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie să căutăm căi de pace, pentru a pune capăt războiului”, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc i-a transmis Patriarhului Kiril al Moscovei că ”nu se poate transforma în băiețelul de altar al Kremlinului”. Acest lucru nu a fost bine digerat de Biserica Ortodoxă Rusă, care l-a certat, miercuri, pe Papa Francisc pentru că a folosit un ton greșit.

”Papa Francisc a ales un ton incorect pentru a transmite conținutul acestei conversații”, a spus Patriarhia Moscovei, deși nu a menționat în mod explicit comentariul cu ”băiețelul de altar”.

”Este puțin probabil ca astfel de declarații să contribuie la stabilirea unui dialog constructiv între Bisericile Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă, care este deosebit de necesar în prezent”, a adăugat, potrivit Reuters.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, este un aliat apropiat al lui Putin. El vede războiul ca un bastion împotriva unui Occident pe care îl consideră decadent, mai ales în privința acceptării homosexualității.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Kiril Rusia baiat altar
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close