Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a trimis 15.000 de îngheţate deţinuţilor din două penitenciare, în timpul caniculei severe din Roma

Papa Francisc a trimis 15.000 de îngheţate deţinuţilor din două penitenciare, în timpul caniculei severe din Roma

Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate prizonierilor din două închisori din Roma, în timpul caniculei severe din Italia, a anunțat Vaticanul.

Papa Francisc a trimis 15.000 de îngheţate deţinuţilor din două penitenciare, în timpul caniculei severe din Roma
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Sep 2021   •   13:57

Biroul de caritate al Papei a declarat că „nu a plecat în vacanță” în lunile de vară, trimițând o cantitate mare de înghețată în două închisori din Roma - Regina Coeli din cartierul Trastevere și Rebibbia, la periferia capitalei.

De asemenea, păstrând o tradiție anuală, biroul caritabil al Vaticanului a dus „grupuri mici de persoane fără adăpost, sau cele adăpostite în adăposturi” la mare sau lac, la Castel Gandolfo, „pentru o după-amiază de relaxare și o cină într-o pizzerie”.

Persoana care se ocupă de oficiul de caritate este cardinalul polonez Konrad Krajewski, în vârstă de 57 de ani, pomenitorul apostolic al Papei sau Almonerul papal.

În Vaticanul sub Papa Francisc, milostenia a jucat un rol din ce în ce mai practic în ajutarea săracilor orașului, cu facilități medicale și dușuri instalate pentru persoanele fără adăpost în Piața Sf. Petru.

De curând, oficiul de caritate  al Papei a oferit teste COVID-19 gratuite și vaccinuri pentru cei săraci.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close