Antena 3 Externe Papa Francisc acceptă demisia cardinalului Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale

Papa Francisc acceptă demisia cardinalului Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale

28 Iul 2018   •   21:50
Papa Francisc acceptă demisia cardinalului Theodore McCarrick, acuzat de abuzuri sexuale

Papa Francisc a acceptat sâmbătă demisia cardinalului Theodore McCarrick, fostul arhiepiscop de Washington şi una dintre cele mai proeminente figuri ale Bisericii Catolice din SUA, învinuit că ar fi abuzat sexual minori şi tineri seminarişti, conform Reuters.

Scandalul din jurul cardinalului McCarrick a afectat puternic Biserica Catolică din SUA pentru că acesta a fost un lider respectat de toată lumea şi un confident al mai multor papi şi preşedinţi.

"Papa Francisc a acceptat demisia din funcţia de cardinal şi a ordonat suspendarea sa din exercitarea oricărei funcţii publice, alături de obligaţia de a rămâne într-o casă ce-i va fi atribuită ulterior, pentru a duce o viaţă de rugăciune şi penitenţă până când acuzaţiile formulate împotriva sa vor fi examinate într-un proces canonic", conform comunicatului emis de Vatican.

În urmă cu o lună, autorităţile catolice americane au recunoscut, într-un comunicat, că acuzaţiile conform cărora cardinalul Theodore McCarrick ar fi abuzat sexual un adolescent în urmă cu aproape 50 de ani sunt credibile.

De atunci, mai mulţi bărbaţi au rupt tăcerea şi au acuzat faptul că înaltul prelat i-a obligat să doarmă cu el la o casă de vacanţă pe care o avea la New Jersey, pe plajă, pe când erau tineri seminarişti care studiau pentru a deveni preoţi.

Theodore McCarrick a declarat că "nu-şi aminteşte deloc" să fi abuzat un adolescent în urmă cu 50 de ani, dar nu a comentat în niciun fel celelalte acuzaţii ce i-au fost aduse, privind întreţinerea de relaţii sexuale cu studenţi la teologie.

Sursă: Agerpres
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close