Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a anulat întâlnirea cu Patriarhul Ortodox Rus, programată în iunie

Papa Francisc a anulat întâlnirea cu Patriarhul Ortodox Rus, programată în iunie

Planurile ca Papa Francisc să se întâlnească la Ierusalim în iunie cu patriarhul ortodox rus Kirill, care a sprijinit războiul Rusiei în Ucraina, au fost suspendate, a declarat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a anulat întâlnirea cu Patriarhul Ortodox Rus, programată în iunie
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   12:11

Papa Francisc a spus, într-un interviu pentru ziarul argentinian La Nacion, că planurile de întâlnire au fost ”suspendate” deoarece diplomații de la Vatican au sfătuit că o astfel de întâlnire ”ar putea crea multă confuzie în acest moment”, scrie Reuters.

Patriarhul Kirill al Rusiei a făcut mai multe declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina. El a transmis că vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale, pe care o consideră decadentă.

Sprijinul său pentru intervenția militară, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, i-a înfuriat pe unii oficiali din cadrul bisericii ortodoxe din țară, precum și în bisericile din străinătate legate de Patriarhia Moscovei.

Reuters a raportat pe 11 aprilie că Vaticanul ia în considerare prelungirea călătoriei Papei în Liban, în perioada 12-13 iunie, cu o zi, astfel încât să se poată întâlni cu Kirill pe 14 iunie la Ierusalim. Se pare că planurile s-au schimbat.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Kiril Rusia intalnire anulare
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close