Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei

Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei

Decizia este motivată de actuala stare de urgență sanitară și cu scopul de a evita riscul de infectare între persoane. Papa va înlocui omagiul public de venerație cu o rugăciune în privat.

Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2020   •   23:00

Sala de presă a Sfântului Scaun a anunţat, luni, că ”pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârși un act de devoțiune în privat, încredințând Fecioarei Maria orașul Roma, locuitorii acestuia și pe numeroșii bolnavi din orice parte a lumii.

Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiționalul act de venerație la Neprihănita se datorează situației actuale de urgență sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni”.

Pelerinajul la statuia Sf. Maria, o tradiție veche de două secole

Printr-o tradiție de aproape două secole, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, celebrată anual pe 8 decembrie, Suveranii Pontifi efectuează un scurt pelerinaj la imaginea monumentală a Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredința Maicii lui Dumnezeu orașul, locuitorii și speranțele viitorului.

De obicei, traseul pe care papa parcurge distanța dintre Cetatea Vaticanului și Piazza di Spagna este flancat de mari mulțimi de persoane, romani și turiști, care merg la același monument religios fie înainte, fie după vizita papei, notează vaticannews.va

 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close