Antena 3 CNN Externe Papa Francisc face apel la pace, la un an de la începerea războiului: "Cea construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie"

Papa Francisc face apel la pace, la un an de la începerea războiului: "Cea construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie"

Papa Francisc lansează un nou apel la pace. Declarația Suveranului Ponfit vine în contextul în care atacurile rușilor se intensifică pe măsură ce ne apropiem de 24 februarie, data care marchează un an de la debutul războiului.

Papa Francisc face apel la pace, la un an de la începerea războiului: "Cea construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie"
Sursa foto: Getty Images | Cole Burston / Stringer
de Ştefan Petrică    |    Naty Badea    |    22 Feb 2023   •   18:44

"Un an de război absurd și crud", astfel a definit Papa Francisc anul care tocmai a trecut de când Rusia a invadat Ucraina.

Suveranul Pontif a făcut un apel de pace și a îndemnat la reînceperea imediată a negocierilor.

"Lansez un apel la toţi cei care au autoritate asupra naţiunilor să se angajeze concret pentru încheierea conflictului, pentru obţinerea unui armistiţiu şi pentru începerea negocierilor de pace”, a spus Suveranul Pontif.

Sfântul Părinte a rugat pe toți cei care au autoritate în țările lor să se implice în mod concret și activ pentru a găsi soluții pentru încetarea conflictului.

Citeşte şi: Vaticanul permite publicului să viziteze mormântul Papei Benedict al XVI-lea

Totodată, Papa Francisc a mai adăugat că este o aniversare tristă și că trebuie să fim alături de poporul ucrainean, popor martir.

Pe de altă parte, Suveranul Pontif a mai spus, "cea construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie".

În acest an care a petrecut, Papa Francesco a fost invitat de mai multe ori la Kiev, dar întotdeauna a spus că nu este momentul pentru că ar fi inflamat spiritele în Rusia şi și-a exprimat de mai multe ori intenția de a merge la Moscova personal pentru a se întâlni cu Vladimir Putin.

Însă liderul rus nu i-a lăsat niciodată vreo portiță astfel încât să poată fi un dialog între cei doi.

×
Subiecte în articol: rugaciuni Război Ucraina
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close