Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, avertisment dur: Este un risc grav!

Papa Francisc, avertisment dur: Este un risc grav!

Papa Francisc a avertizat asupra "riscului grav" pe care îl presupune utilizarea religiei şi a lui Dumnezeu pentru a disimula propriile interese şi comodităţi, în cadrul liturghiei pe care a oficiat-o luni în bazilica Sf. Petru cu prilejul Epifaniei Domnului, relatează EFE.

Papa Francisc, avertisment dur: Este un risc grav!
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
06 Ian 2020   •   15:52

"În viaţa creştină adoraţia Domnului se poate transforma într-o formă educată de a se lăuda pe sine şi propriul talent. Este un risc grav - cel de a ne folosi de Dumnezeu în loc de a-l sluji pe Dumnezeu", a deplâns papa în timpul omiliei de luni.

"De câte ori aţi schimbat interesele Evangheliei pentru cele proprii? V-aţi servit de religie pentru propriile comodităţi şi aţi confundat puterea pe care v-a dat-o Dumnezeu pentru a-i servi pe ceilalţi, pentru a vă sluji propriile interese?", a întrebat Sfântul părinte.

"Ce ne învaţă acest lucru? Că omul, atunci când nu îşi îndreaptă adoraţia spre Dumnezeu, cade în adoraţia propriului eu", a continuat papa.

Suveranul pontif a explicat că este un pericol care ameninţă inclusiv clerul, subliniind că teologia şi eficienţa pastorală nu valorează nimic, sau prea puţin, dacă nu ne îndoim genunchii în faţa lui Dumnezeu. "Credinţa nu se reduce la un ansamblu de doctrine frumoase, dacă nu avem capacitatea de a-l adora pe Dumnezeu şi pe Iisus Hristos".

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close