Antena 3 CNN Externe Papa Francisc "binecuvântează" Roma. Suveranul pontif va aduce venituri de 55 milioane euro în martie

Papa Francisc "binecuvântează" Roma. Suveranul pontif va aduce venituri de 55 milioane euro în martie

Papa Francisc "binecuvântează" Roma. Suveranul pontif va aduce venituri de 55 milioane euro în martie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    15 Mar 2013   •   12:16

Alegerea noului Suveran Pontif ar putea fi o binecuvântare pentru Roma în vremuri de recesiune, hotelierii estimând că economia capitalei italiene va obţine în luna martie venituri suplimentare de 55 milioane euro, datorită pelerinilor şi turiştilor care speră să îl vadă pe Papa Francisc.

"Anticipăm creşterea numărului de vizitatori cu 10% luna aceasta", a declarat preşedintele diviziei romane a asociaţiei hotelierilor Federalberghi.

De asemenea, după abdicarea surprinzătoare a Papei Benedict al XVI-lea, numărul persoanelor care au vizitat Roma a crescut simţitor, oferind economiei locale un sprijin neaşteptat într-o perioadă lipsită în alţi ani de activitate turistică intensă, informează Bloomberg.

Şi mai mulţi turişti sunt aşteptaţi pentru slujba de întronare a Papei Francisc, programată marţi, şi pentru sărbătorile pascale.

Spre exemplu, în aprilie 2005, ceremonia de învestire a Papei Benedict al XVI-lea a atras circa 350.000 de persoane.

Papa Francisc, de origine argentiniană, este primul Suveran Pontif sud-american şi primul non-european în ultimii 1.200 de ani. Agenţiile de turism speră că alegerea sa va atrage mai mulţi vizitatori străini, răsturnând declinul înregistrat în anii anteriori.

Anul trecut, turismul a generat venituri de 7,3 miliarde euro pentru economia Romei, potrivit autorităţilor de specialitate. Numărul turiştilor care au vizitat Italia anul trecut a stagnat faţă de 2011 la aproape 77 de milioane, potrivit datelor prezentate recent de banca centrală.

Tarifele hotelierilor au crescut de până la două ori în timpul Conclavului cardinalilor pentru alegerea Papei. Cele mai modeste majorări de preţuri au fost înregistrate la pensiuni, care au scumpit preţul camerelor cu 8%, în timp ce unele hoteluri de patru stele au aplicat tarife cu până la 125% mai mari.

Preţul mediu al unei camere la hotel în Roma pentru sâmbătă, 16 martie, este de 164 euro.

Italia trece prin cea de-a patra rundă de recesiune din ultimii 12 ani. Economia acestei ţări a scăzut anul trecut cu 2,4%, după un an de măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar şi să corecteze datoria publică.



×
Subiecte în articol: Papa Francisc hotelieri pelerini turisti
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close