Antena 3 CNN Externe Papa Francisc e bolnav | Italienii cred că e posibil să își dea demisia

Papa Francisc e bolnav | Italienii cred că e posibil să își dea demisia

Papa Francisc și-ar putea pregăti demisia din cauza problemelor de sănătate. Deocamdată acestea sunt zvonuri din presa din Italia, alimentate de faptul că Suveranul Pontif va participa la o sărbătoare în localitatea în care este mormântul Papei Celestin al V-lea.

Papa Francisc e bolnav | Italienii cred că e posibil să își dea demisia
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    07 Iun 2022   •   17:19

Se intensifică zvonurile conform cărora Papa Francisc și-ar pregăti terenul pentru o eventuală demisie, dar și pentru un eventual succesor care să îi urmeze linia de conducere a Bisericii Catolice.

Aceste zvonuri au apărut, mai ales, în ultima vreme, în urma diverselor acțiuni pe care suveranul pontif le-a întreprins.

Săptămâna trecută, Papa a anunțat 21 de noi cardinali pe care îi va numi în data de 27 august în cadrul unei ceremonii extrem de importante. 17 dintre ei sunt cardinali electori, adică au vârste sub 80 de ani, astfel încât aceștia vor putea participa la un eventual conclav pentru a putea alege un viitor Papa

Ieri, Papa Francisc a anunțat că va participa la o sărbătoare în localitatea în care este mormântul Papei Celestin al V-lea, care este singurul Papă care și-a dat demisia. 

Papa Francisc are 85 de ani, iar pontificatul său a început în 2013. Acesta suferă de o boală care îi provoacă dureri insuportabile la genunchi, iar din luna mai a părut în public doar în scaun cu rotile. 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc demisie succesor Vatican Italia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close