Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a primit un cadou inedit de la premierul Franței: tricoul lui Lionel Messi cu autograf

Papa Francisc a primit un cadou inedit de la premierul Franței: tricoul lui Lionel Messi cu autograf

Papa Francisc a primit un cadou inedit de la prim-ministrul Franţei, pe care l-a primit la Vatican. Jean Castex i-a adus suveranului pontif un tricou al lui Lionel Messi, înrămat şi cu autograful fotbalistului.

Papa Francisc a primit un cadou inedit de la premierul Franței: tricoul lui Lionel Messi cu autograf
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Oct 2021   •   10:03

Jean Castex, i-a dat Papei tricoul cu numărul 30, semnat de Lionel Messi, recent transferat la Paris St. Germain, după 35 de minute de discuție privată pe tema abuzurilor pedofile ale clericilor francezi, a căror amploare a fost dezvăluită de un raport oficial.

Papa şi-a exprimat încrederea că Biserica Franţei va lua măsuri pentru ca acest gen de abuzuri să nu se mai repete.

Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, l-a cunoscut pe Messi, și a spus despre el că e cel mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor. Francis, este fan de o viață al echipei San Lorenzo, din Buenos Aires.

Premierul francez i-a mai oferit Papei un cadou trandițional, o ediție din 1836 a cărții ”Notre Dame de Paris” a lui Victor Hugo.

Castex a vizitat Vaticanul pentru a celebra centenarul restabilirii relațiilor diplomatice dintre Franța și Sfântul Scaun. 

După întâlnirea cu Papa, Castex a mers la Capela Sixtină, potrivit Reuters.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close