Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: "Când religia este insultată, liberatea de exprimare nu ar trebui să fie nemărginită!"

Papa Francisc: "Când religia este insultată, liberatea de exprimare nu ar trebui să fie nemărginită!"

Papa Francisc: "Când religia este insultată, liberatea de exprimare nu ar trebui să fie nemărginită!"
15 Ian 2015   •   15:12

Există limite ale libertăţii de exprimare atunci când religia este insultată, este de părere Papa Francisc, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Înaltul Pontif a făcut aceste comentarii cu referire la caricaturile publicate de săptămânalul francez, Charlie Hebdo, dar a subliniat că uciderea în numele lui Dumnezeu este o "absurditate".

Liderul Bisericii Romano-Catolice a vorbit în faţa reporterilor din avionul papal, în drumul din Sri Lanka spre Filipine.

Răspunzând întrebărilor legate de atacurile teroriste din Paris, de săptămâna trecută, Papa Francisc a spus că "libertatea de expresie reprezintă un drept umanitar fundametal", aşa cum este şi liberatea religioasă, dar aceasta trebuie exercitată "fără a aduce ofense", transmite Serviciul de Presă Catolic.

"Această libertate de expresie nu poate provoca, nu poate insulta sau ironiza credinţa altor oameni", a spus Înaltul Prelat, care a adăugat că "fiecare religie are demnitatea ei".

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo religie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close