Antena 3 CNN Externe Papa Francisc considerat persoana non grata pentru catolicii din Columbia

Papa Francisc considerat persoana non grata pentru catolicii din Columbia

Papa Francisc considerat persoana non grata pentru catolicii din Columbia
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
05 Sep 2017   •   09:57

Catolicii ultra-conservatori din Columbia, deşi merg la slujbele religioase, îl slăvesc pe Dumnezeu iar casele lor sunt pline de imagini pioase, nu îl simpatizează deloc pe papa Francisc, informează AFP. 

Este un papă "ilegitim", afirmă ei în cor. Deşi recunosc că reprezintă o minoritate, ei au o influenţă politică certă şi sunt vizibili în societate, inclusiv prin intermediul unui post de televiziune. 

Opiniile lor nu au rămas neremarcate într-o Columbie cu 48 de milioane de locuitori, în majoritate catolici, pe care suveranul pontif o va vizita de miercuri până duminică pentru a-şi exprima sprijinul în favoarea păcii şi a reconcilierii acestei ţări sfâşiate de peste o jumătate de secol de conflicte armate. 

"Aşa cum zic diplomaţii, vizita este 'non-grata'. De ce? Pentru că este un papă fals, un fals profet al lui Dumnezeu. Este probabil ca în loc să aducă binecuvântare ţării noastre să aducă blesteme", a declarat pentru AFP fostul candidat prezidenţial Jose Galat. 

Acest columbian, care crede că papa Francisc încalcă Evanghelia şi autoritatea lui Iisus, reprezintă imaginea acestui fundamentalism care se exprimă pe postul de televiziune privat Teleamiga, ce beneficiază de o difuzare internaţională. 

La vârsta de 89 de ani, Jose Galat prezintă un program săptămânal de o oră şi jumătate, care atrage în faţa televizoarelor 400.000 de telespectatori, pe parcursul căruia fostul candidat prezidenţial pune sub semnul întrebării declaraţiile făcute de papa Francisc. 

Catolicii "ultra" nu îi spun Sfântul Părinte, suveran pontif, nici papă. Pentru ei, liderul de la Vatican este doar Bergoglio, falsul profet care, potrivit Bibliei, îşi oferă puterile lui Satan. 

Ei afirmă că alegerea lui în funcţia de şef al Bisericii Catolice reprezintă fructul unei manipulări mafiote şi reformiste. Spun că papa Francisc este populist, francmason, marxist şi membru al grupării tenebroase Illuminati. Toate aceste acuzaţii au fost respinse de Vatican. 

Conferinţa episcopală din Columbia a dat publicităţii un comunicat de presă la sfârşitul lunii iulie în care lui Jose Galat i-a fost reproşat faptul că "răneşte grav comuniunea Bisericii" şi că incită la schismă. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Papa Francisc catolici Columbia
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close