Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, în contextul crizei din Ucraina: ”Facem apel la toate părțile să se abțină de la orice acțiune”

Papa Francisc, în contextul crizei din Ucraina: ”Facem apel la toate părțile să se abțină de la orice acțiune”

Papa Francisc a făcut un apel, în contextul crizei din Ucraina. Suveranul Pontif le-a cerut tuturor părților implicate să se abțină de la orice acțiune.

Papa Francisc, în contextul crizei din Ucraina: ”Facem apel la toate părțile să se abțină de la orice acțiune”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Feb 2022   •   15:33

Papa Francisc a declarat miercuri că amenințarea războiului din Ucraina i-a provocat ”o mare durere în inimă” și a condamnat acțiunile ”de destabilizare a coexistenței între națiuni și discreditarea dreptului internațional”.

Statele Unite și aliații săi au acuzat Rusia că a încălcat în mod flagrant dreptul internațional, recunoscând regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca republici independente și ordonând trupelor să meargă în zonele respective.

Suveranul Pontif, vorbind pe un ton sumbru la sfârșitul audienței sale generale săptămânale, i-a îndemnat și pe politicieni să facă ”o examinare serioasă a conștiinței în fața lui Dumnezeu” cu privire la efectele acțiunilor lor.

El a proclamat Miercurea Cenușii, pe 2 martie a acestui an, drept zi internațională de post și rugăciune pentru pace. El a condamnat ”nesensul diabolic al violenței” și a cerut Madonei, ”regina păcii, să salveze lumea de nebunia războiului”.

”Am o mare durere în inimă din cauza înrăutățirii situației din Ucraina”, a spus Papa, adăugând că este îngrijorat, pentru că pacea este amenințată de interese partizane, scrie Reuters.

”Facem apel la toate părțile să se abțină de la orice acțiune care ar putea provoca mai multă suferință populațiilor, destabilizand conviețuirea între națiuni și discreditând dreptul internațional”.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Australia, Canada și Japonia au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, în timp ce Germania a oprit proiectul Nord Stream 2, fiind una dintre cele mai grave crize de securitate din Europa din ultimele decenii.

Este fost a doua oară când Suveranul Pontif a convocat o zi internațională de rugăciune pentru pace în Ucraina. Prima a fost la 26 ianuarie.

”Isus ne-a învățat că ar trebui să răspundem la lipsa de sens diabolică a violenței cu armele lui Dumnezeu, cu rugăciune și post”, a spus Papa Francisc miercuri.

×
Subiecte în articol: apel actiuni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close