Antena 3 Externe Papa Francisc, critici dure la adresa Occidentului

Papa Francisc, critici dure la adresa Occidentului

17 Mai 2016   •   10:19
Papa Francisc, critici dure la adresa Occidentului
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Papa Francisc a lansat critici dure la adresa Occidentului, care se face vinovat de exportarea şi impunerea propriului model de democraţie în ţările arabe, precum Irak sau Libia, fără a respecta tradiţiile culturale şi politice autohtone. Această lipsă de respect pentru particularităţile unui stat nu face decât să permită proliferarea islamismului extremist, scrie Adevărul.

”În faţa islamismului terorist din zilele noastre, ar trebui să ne întrebăm cum a fost exportat un model de democraţie occidental în state unde exista deja o structură a puterii stabilă, bazată pe legături tribale, aşa cum exista în Irak. Pur şi simplu nu putem să oferim statelor sfaturi fără să luăm în considerare diferenţele culturale”, a precizat conducătorul bisericii catolice.  

Papa Francisc nu s-a ferit să acuze Occidentul pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Libia. ”Aşa cum mi-a spus un libian recent - obişnuiam să-l avem pe Gaddafi, acum avem 50 asemenea lui”, a precizat Papa, făcând referire la fostul dictator Muammar Gaddafi, răsturnat de la putere şi ucis în 2011 cu sprijinul aliaţilor occidentali.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close