Antena 3 CNN Externe Papa Francisc a fost externat din spital

Papa Francisc a fost externat din spital

Papa Francisc a fost externat în cursul dimineții de miercuri din spitalul din Roma unde se afla în convalescență după ce a suferit o intervenție chirurgicală la colon pe 4 iulie.

Papa Francisc a fost externat din spital
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    14 Iul 2021   •   13:02

Papa Francisc a părăsit în această dimineaţă spitalul Gemelli din Roma a părăsit într-un automobil cu geamurile fumurii spitalul universitar Gemell, unde s-a recuperat după o intervenţie suferită la colon.

Suveranul Pontif a fost internat pe 4 iulie pentru o operație de ameliorare a stricturii severe a colonului cauzată de diverticulită.

Operația de trei ore a inclus îndepărtarea unei părți a colonului.

Pe 12 iulie Vaticanul a confirmat că Sfântul Părinte, în vârstă de 84 de ani, va rămâne la Spitalul Gemelli din Roma „încă câteva zile” înainte de a fi externat, „pentru a optimiza terapia medicală și de reabilitare”.

Papa a fost găzduit într-o aripă rezervată pentru urgențe medicale papale, în același loc în care Sf. Papă Ioan Paul al II-lea a stat pentru tratament medical în diferite momente ale pontificatului său.

În timpul spitalizării sale, Pontiful a schimbat mesaje cu tinerii pacienți din secțiile de oncologie pediatrică din apropiere și din secțiile de neurochirurgie pentru copii.

Tinerii bolnavi de cancer s-au alăturat Papei Francisc în timp ce recita Angelus-ul duminical, de la un balcon de la etajul 10, pe 11 iulie, în prima sa ieșire publică de după operație.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Italia spital externare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close