Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, impresionat de cazul băiețelului din Maroc care a stat 5 zile într-o fântână

Papa Francisc, impresionat de cazul băiețelului din Maroc care a stat 5 zile într-o fântână

Papa Francisc i-a lăudat duminică pe oamenii din Maroc pentru că s-au unit pentru a încerca să salveze un băiețel prins într-o fântână. Suveranul pontif s-a declarat întristat că eforturile lor nu au avut succes.

Papa Francisc, impresionat de cazul băiețelului din Maroc care a stat 5 zile într-o fântână
Sursa foto: Twitter/ Omair
de Cerasela Stafie    |    06 Feb 2022   •   16:05

Rayan Awram, în vârstă de 5 ani, a căzut marți într-o fântână de pe dealurile din nordul orașului Chefchaouen. Efortul uriaș de salvare a copilului a ținut cu sufletul la gură întreaga țară și a avut ecou în toată lumea.

Mii de oameni de pe tot globul au căutat informații cu privire la acest caz, distribuit pe rețelele de socializare cu hashtagul #SaveRyan.

Copilul a murit înainte ca salvatorii să poată ajunge la el, sâmbătă seara, după cinci zile petrecute la 32 de metri adâncime.

”Oamenii s-au unit, în ansamblu, pentru a-l salva pe Rayan, au lucrat împreună pentru a salva un copil”, a spus Papa în timpul binecuvântării săptămânale din Piața Sf. Petru, scrie Reuters.

”Salvatorii au făcut tot posibilul, din păcate nu au reușit, dar acesta a fost un exemplu”, a spus el.

Italienii în special au fost mișcați de povestea lui Rayan, deoarece a fost asemănătoare cu o tragedie din 1981, când zeci de salvatori au încercat să salveze viața lui Alfredino Rampi, un băiețel de 6 ani care a fost prins într-o fântână timp de trei zile. Și această poveste a avut un final tragic.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close