Antena 3 CNN Externe Papa Francisc îşi exprimă înţelegerea faţă de "tinerii care nu mai au încredere în instituţii politice şi preoţi mediocri"

Papa Francisc îşi exprimă înţelegerea faţă de "tinerii care nu mai au încredere în instituţii politice şi preoţi mediocri"

Papa Francisc îşi exprimă înţelegerea faţă de "tinerii care nu mai au încredere în instituţii politice şi preoţi mediocri"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   17:13
Papa Francisc şi-a exprimat, vineri, înţelegerea şi sprijinul moral faţă de "numeroşii tineri" care "nu mai au încredere în instituţiile politice" corupte şi faţă de cei care "îşi pierd credinţa" din cauza unor preoţi mediocri care nu respectă Evanghelia, relatează AFP, conform Mediafax.
Pe plaja Copacabana, Papa s-a alăturat ceremoniei Via Crucis, Drumul Crucii, unul dintre momentele importante ale Zilelor Mondiale ale Tineretului, în prezenţa a sute de mii de tineri care îşi strigau entuziasmul la trecerea maşinii sale.
"Purtându-şi crucea sa", a declarat grav Papa, Iisus "este una cu numeroşii tineri care nu mai au încredere în instituţiile politice, deoarece văd în ele egoism şi corupţie".
Aceasta este o aluzie la toţi cei care, la toate latitudinile şi nu numai în Brazilia, sunt dezgustaţi de clasa lor politică şi de promisiunile false. 
Iisus, a adăugat el, este una cu cei care "şi-au pierdut credinţa în Biserică şi chiar în Dumnezeu din cauza incoerenţei creştinilor şi a miniştrilor Evangheliei".
Francisc, care a fost ales pentru a reforma Biserica, a făcut referire la scandalurile provocate de toţi membrii clerului care fac contrariul a ceea ce propovăduieşte Evanghelia (pedofilie, corupţie, aroganţă, mondenitate etc).
El a făcut apel la "curaj" şi a asigurat tinerii că Christos, "purtându-şi crucea, parcurge drumurile noastre pentru a lua asupra lui temerile noastre, problemele noastre, suferinţele noastre, chiar şi pe cele mai profunde".
"Cu crucea sa, Iisus este una cu tăcerea victimelor violenţei care nu pot striga, mai ales cei nevinovaţi şi cei care sunt fără apărare", a afirmat el.
"Iisus se alătură familiilor în dificultate, celor care plâng moartea copiilor lor sau care suferă văzându-i pradă paradisurilor artificiale precum drogul".
"Iisus este, de asemenea, una cu toate persoanele care suferă de foame într-o lume care în fiecare zi aruncă la gunoi tone de mâncare", a adăugat Papa, reluând una dintre acuzaţiile recurente la adresa societăţii "trierii şi a deşeurilor".
Graţie crucii sale, a adăugat el, "Iisus este una cu cel persecutat din cauza religiei sale, a ideilor sale sau a simplei culori a pielii". 
Papa a subliniat că "primul nume dat Braziliei este cel de Pământ al Sfintei Cruci". "Crucea a fost plantată nu numai pe plajă, în urmă cu peste cinci secole, ci şi în istorie, în inima şi în viaţa poporului brazilian".:
Evocând diversele reacţii polisibile la suferinţele altora, Francisc i-a întrebat pe tinerii catolici: "cu cine te identifici tu?", enumerând numeroase personaje care, potrivit Evagheliei, au fost martori ai suferinţei lui Christos, unii solidari, alţii îndepărtându-se de el. 
"Putem fi şi noi ca (guvernatorul roman) Pilat care nu a avut curajul să meargă împotriva curentului pentru a salva viaţa lui Iisus".

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close