Antena 3 CNN Externe Papa Francisc îşi scoate la licitaţie motocicleta Harley Davidson

Papa Francisc îşi scoate la licitaţie motocicleta Harley Davidson

Papa Francisc îşi scoate la licitaţie motocicleta Harley Davidson
Sursa foto: Foto: twowheelsblog.com
20 Oct 2013   •   15:36
Papa Francisc a scos la licitaţie, săptămâna trecută, una dintre motocicletele Harley Davidson primite cadou, iar banii obţinuţi vor fi destinaţi asociaţiei catolice Caritas.
 
Fondurile vor finanţa în cea mai mare parte renovarea cantinei populare şi a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeşte în jur de 1.000 de persoane fără adăpost pe zi.
 
Directorul Caritas din Roma, Enrico Feroci, i-a mulţumit Papei Francisc, precizând că este vorba despre „un cadou preţios care ne face încă odată fericiţi că simţim apropierea episcopului nostru de săracii Bisericii din Roma”, conform Mediafax.
 
„Suntem profund recunoscători Papei Francisc pentru acest dar”, a mai spus Enrico Feroci.
 
Acest gest nu este surprinzător, Papa Francisc subliniind importanţa modestiei inclusiv cu privire la mijloacele de transport ale clerului. Suveranul pontif a afirmat chiar în timpul unei întâlniri cu un grup de seminarişti că „i se rupe inima când vede câte un preot într-o maşină ultimul răcnet”.
 
Papa a primit motocicleta Harley Davidson Road King în valoare de 20.000 de euro, cu ocazia aniversării a 110 de la fondarea mărcii.
 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc licitatie motor
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close