Antena 3 CNN Externe Momentul în care Papa Francisc izbucnește în lacrimi, vorbind despre războiul din Ucraina

Momentul în care Papa Francisc izbucnește în lacrimi, vorbind despre războiul din Ucraina

Momente încărcate de emoţie. Papa Francisc a izbucnit în lacrimi atunci când a evocat suferinţa ucrainenilor, în timpul rugăciunii din centrul Romei.

Momentul în care Papa Francisc izbucnește în lacrimi, vorbind despre războiul din Ucraina
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    09 Dec 2022   •   11:34

Vizibil emoţionat şi cu ochii în lacrimi, Papa Francisc şi-a întreruprt discursul pentru câteva momente, după care a fost aplaudat călduros de mulţimea prezentă.

"Fecioară imaculată, astăzi aş fi vrut să îţi aduc mulţumirile poporului ucrainean.

Încă o dată trebuie să îndrept către tine rugăciunile copiilor, ale bătrânilor, ale taţilor şi mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult.", a fost rugăciunea sa pentru ucrainenii afectați de război.

Papa Francisc, apel către Putin şi Zelenski: "Opriţi această spirală a morții!"

Papa Francisc a făcut, de-a lungul timpului, mai multe apeluri către președintele rus Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina.

Într-un discurs rostit în fața a mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în octombrie, Papa Francisc a făcut un apel "în numele lui Dumnezeu" pentru încetarea conflictului și a spus că este "absurd" ca lumea să riște un conflict nuclear.

"Apelul meu se adresează în primul rând președintelui Federației Ruse, rugându-l să oprească această spirală de violență și moarte, chiar și din dragoste pentru propriul popor", a spus Papa.

"Pe de altă parte, îndurerat de suferința enormă a populației ucrainene în urma agresiunii pe care a suferit-o, adresez un apel la fel de plin de speranță președintelui Ucrainei pentru a fi deschis la orice propunere serioasă de pace", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc lacrimi razboi Ucraina
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close