x close

Papa Francisc, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului: „Avem nevoie de punţi de legătură, nu de ziduri”

de M.T.    |    09 Noi 2014   •   15:03
Papa Francisc, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului: „Avem nevoie de punţi de legătură, nu de ziduri”  415 Foto: Intact Images/EPA

La aniversarea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Papa Francisc a amintit de rolul jucat de unul dintre predecesorii săi, Ioan Paul al II-lea, în acest eveniment şi a declarat că lumea are nevoie „de punţi de legătură, nu de ziduri”.

„În urmă cu 25 de ani se prăbuşea Zidul Berlinului, care a tăiat atât de mult timp oraşul în două şi a simbolizat divizarea ideologică a Europei şi a întregii lumi”, a spus Suvernul Pontif, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„A fost o cădere neaşteptată, însă ea a fost făcută posibilă de angajamentul de lungă durată şi dificil al numeroaselor persoane care au luptat, s-au rugat sau au suferit, unii până la sacrificarea propriei vieţi. Printre ei, Papa Sfânt Ioan Paul al II-lea a avut un rol de prim plan”, a adăugat Papa, în faţa mulţimii aflate în Piaţa San Pietro din Roma, cu ocazia rugăciunii de duminică.

Papa Francisc s-a rugat „pentru dezvoltarea unei culturi a întâlnirii, care poate duce la căderea tuturor zidurilor ce divizează în continuare lumea, şi pentru ca niciodată persoane inocente să nu mai fie persecutate şi uneori ucise pentru convingerile sau religia lor”.

„Avem nevoie de punţi e legătură, nu de ziduri”, a conchis Suveranul Pontif.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati