Antena 3 CNN Externe Papa Francisc le-a cerut preoţilor să nu aibă "feţe acrite" şi să nu fie "plicticoşi"

Papa Francisc le-a cerut preoţilor să nu aibă "feţe acrite" şi să nu fie "plicticoşi"

Papa Francisc le-a cerut preoţilor să nu aibă "feţe acrite" şi să nu fie "plicticoşi"
Sursa foto: Foto: buzz.money.cnn.com
02 Apr 2015   •   21:13

Papa Francisc le-a reamintit preoţilor catolici că nu trebuie să aibă 'feţe acrite', să se lamenteze şi 'ceea ce este cel mai rău, să fie nişte pastori plicticoşi', scrie EFE, citând din cuvintele rostite de Suveranul Pontif în omilia din Joia Mare, de la Bazilica Sfântul Petru din Roma, scrie Agerpres.

Cu aceeaşi ocazie, el a vorbit despre 'frumuseţea' oboselii provocate de slujirea credincioșilor, o 'oboseală bună, plină de roade şi bucurie', şi a subliniat că această osteneală nu le dă prelaţilor dreptul de afişa 'o faţă acrită'.

Totodată, el a reiterat ideea că un preot trebuie să aibă 'miros de oaie' şi 'zâmbet de tată', 'fără nicio legătură cu cei care miros a parfum scump și te privesc de la distanţă, de sus în jos'.

Tonul acestei predici — în mod tradiţional una dintre cele mai importante din întregul an — a fost plin de blândeţe şi căldură, relatează AFP, reamintind că Papa Francisc a mărturisit că înţelege 'oboseala' slujitorilor Domnului în mesajul pe care l-a adresat celor 415.000 de preoți catolici din întreaga lume.

'Atâtea emoţii obosesc inima pastorului. Pentru noi, preoţii, evenimentele din viaţa oamenilor nu sunt un buletin de ştiri', a spus el, adăugând că se gândeşte adesea şi se roagă pentru preoţii apăsaţi de povara misiunii lor.

În cursul serii de joi, în cadrul ritualurilor din Săptămâna Mare, Suveranul Pontif a participat la o ceremonie de 'spălare a picioarelor, care evocă gestul făcut de Iisus cu cei 12 discipoli ai săi. Pentru această ocazie a fost ales un grup de femei şi bărbaţi care ispăşesc pedepse privative de libertate într-o închisoare din apropiere de Roma, la Rebibbia.

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close