Antena 3 CNN Externe Papa Francisc oficiază Sfânta Liturghie de Paştele romano-catolic

Papa Francisc oficiază Sfânta Liturghie de Paştele romano-catolic

Papa Francisc oficiază Sfânta Liturghie de Paştele romano-catolic
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Mar 2013   •   11:51

Papa Francisc oficiază Sfânta Liturghie de Paştele romano-catolic în Piaţa San Pietro de la Vatican, îndemnând necredincioşii şi creştinii inactivi să se apropie de Dumnezeu, scrie presa italiană.
   
La finalul Sfintei Liturghii pascale, Papa Francisc va rosti discursul "Urbi et Orbi" (adresat Romei şi lumii) de la balconul Basilicii San Pietro.
   
În cursul vecerniei dinaintea Paştelui, Papa Francisc a îndemnat necredincioşii şi catolicii inactivi să se apropie de Dumnezeu.
   
"Lăsaţi-L pe Hristos cel Înviat să intre în vieţile dumneavoastră, primiţi-L ca pe un prieten şi cu credinţă: El este Viaţa! Dacă până acum L-aţi ţinut la distanţă, a venit momentul să vă apropiaţi de El. Hristos vă va primi cu braţele deschise", a spus Suveranul Pontif.
   
La începutul slujbei de sâmbătă seara, luminile din Basilica San Pietro au fost stinse, simbolizând ieşirea lui Hristos din mormânt la Înviere.
   
Slujba de sâmbătă seara a fost mai scurtă decât de obicei, în concordanţă cu preferinţa Papei Francisc pentru servicii liturgice mai scurte.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Paste Vatican
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close