Antena 3 CNN Externe Mesaj trimis de Papa Francisc părinților care au copii homosexuali

Mesaj trimis de Papa Francisc părinților care au copii homosexuali

Părinții ar trebui să-și sprijine copiii, chiar dacă sunt homosexuali, și nu să-i condamne, susține șeful Bisericii Catolice.

Mesaj trimis de Papa Francisc părinților care au copii homosexuali
Sursa foto: Captură YouTube/Vatican News
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   18:13

Papa Francisc a făcut acest comentariu în cadrul audienței săptămânale, când a abordat dificultățile cu care se confruntă părinții care-și cresc copiii.

Situațiile vizate de Suveranul Pontif i-au inclus și pe părinții care "constată altă orientare sexuală a copiilor lor".

Francisc le-a transmis acestora să nu se ascundă "în spatele unei atitudini de condamnare".

Anterior, Francisc a afirmat că homosexualii au dreptul de a fi acceptați de familiile lor ca și copii sau frați.

Arătând că Biserica nu poate accepta căsătoria între persoane de același sex, Papa a spus că instituția sa poate sprijini legile în favoarea uniunilor civile, care stipulează acordarea de drepturi comune partenerilor homosexuali în materie de pensii și îngrijirea sănătății precum și în ceea ce privește problemele de moștenire.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document în care spunea că preoții catolici nu pot binecuvânta uniunile între persoane de același sex.

Papa dă "semnale confuze" în ceea ce-i privește pe homosexuali, spun unii catolici

Este o hotărâre care a produs dezamăgire printre homosexualii care se declară catolici, notează Reuters.

În unele țări, între care Statele Unite și Germania, preoții din anumite parohii au început să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex în locul căsătoriei și au existat solicitări ca episcopii să instituționalizeze de facto aceste ceremonii.

Conservatorii din cultul catolic - care numără 1,3 miliarde de membri - spun că Papa dă semnale mixte despre homosexualitate, derutându-i pe unii dintre credincioși.

Luna trecută, un departament al Vaticanului a prezentat scuze pentru că "a provocat durere întregii comunități LGBTQ", după ce a eliminat de pe site-ul său un link către un grup catolic de susținere a drepturilor homosexualilor.

Biserica predică faptul că homosexualii trebuie tratați cu respect și că, deși actele între persoane de același sex reprezintă un păcat, orientarea homosexuală, în sine, nu este un păcat, menționează Reuters.
 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close