Antena 3 CNN Externe "Influencerul lui Dumnezeu" | Papa Francisc, gata să proclame primul sfânt din rândul milenialilor. Miracolele lui Carlo Acutis au convins Biserica

"Influencerul lui Dumnezeu" | Papa Francisc, gata să proclame primul sfânt din rândul milenialilor. Miracolele lui Carlo Acutis au convins Biserica

Papa Francisc a făcut încă un pas către sanctificarea primului milenial.

"Influencerul lui Dumnezeu" | Papa Francisc, gata să proclame primul sfânt din rândul milenialilor. Miracolele lui Carlo Acutis au convins Biserica
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   12:16

Potrivit presei internaționale, șeful Bisericii Catolice a atribuit un al doilea miracol unui adolescent italian care, în scurta sa viață, și-a folosit notorietatea în mediul online pentru a propaga credința.

Este vorba despre Carlo Acutis (fotomontaj, stânga), care a murit de leucemie în anul 2006, la vârsta de 15 ani.

Acutis a fost supranumit de contemporani "influencerul lui Dumnezeu".

Născut la Londra, a crescut la Milano, unde s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale, iar ulterior, de pagina unei academii cu sediul la Vatican.

Acutis a fost beatificat în 2020, după ce i-a fost atribuit un prim miracol.

Vedeţi în GALERIA FOTO de mai jos imagini cu primul milenial candidat la sanctificare, mort la doar 15 ani

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Recunoașterea unui al doilea miracol deschide calea spre canonizare

Atribuirea unui al doilea miracol înseamnă că poate fi recunoscut drept sfânt, însă Vaticanul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

Decizia lui Francisc, de recunoaștere a celui de-al doilea miracol, a fost luată în timpul unei întâlniri cu șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro.

Potrivit Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole.

Totuși, sfinții despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri pot interveni, la rândul lor, în sprijinul oamenilor care se roagă la ei.

Un miracol este, spre exemplu, vindecarea, inexplicabilă din punct de vedere medical, a unei persoane.

Miracolele lui Carlo Acutis

Biserica Catolică i-a recunoscut lui Carlo Acutis meritul de a-l fi vindecat pe un băiat brazilian, Mattheus Vianna, de o malformație congenitală gravă, care îi împiedica retenția alimentelor.

În acest miracol, care datează din februarie 2014, băiatul a fost "complet vindecat" după ce a atins rămășițele lui Carlo Acutis și a spus apoi că s-a oprit din vomitat, potrivit unui preot și prieten de familie al lui Mattheus Vianna.

În cel de-al doilea miracol, o fată din Costa Rica, care studia în Italia, s-ar fi vindecat în urma unei traume la cap, după ce mama ei l-a invocat pe Carlo Acutis, potrivit publicației "Avvenire" a Conferinței Episcopale Italiene.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close