Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: "Principala cauză a sărăciei o reprezintă sistemul economic, nu familiile numeroase!"

Papa Francisc: "Principala cauză a sărăciei o reprezintă sistemul economic, nu familiile numeroase!"

Papa Francisc: "Principala cauză a sărăciei o reprezintă sistemul economic, nu familiile numeroase!"
21 Ian 2015   •   17:30

Papa Francisc a declarat, astăzi, că sistemul economic global, şi nu familiile numeroase sau suprapopularea oraşelor, reprezintă principala cauză a sărăciei din lume.

"Afirmând că familiile numeroase, sunt cauza sărăciei, este o noţiune extrem de simplistă. De vină este sistemul economic, care a extras din centrul atenţiei persoana, individul, omul şi a pus în loc banii. Asta e principala cauză a sărăciei în lume", a spus pontiful în faţa audienţei numeroase din Piaţa Sf. Petru.

Papa Francisc adaugă că respingerea corupţiei este o datorie creştinească, revenind astfel la o temă promovată săptămâna trecută, în vizita avută în Sri Lanka şi Filipine.

"Să-ţi pese de cei săraci este o caracteristă esenţială din viaţa creştinilor, iar asta implică respingerea corupţiei sub orice formă, deoarece corupţia fură de la cei săraci şi nevoiaşi", a mai spus liderul bisericii catolice.

×
Subiecte în articol: sărăcie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close