Antena 3 Externe Papa Francisc, radiografie dură a prezentului: "AZI trăim al TREILEA Război Mondial"

Papa Francisc, radiografie dură a prezentului: "AZI trăim al TREILEA Război Mondial"

de O.P.    |    17 Sep 2014   •   11:31
Papa Francisc, radiografie dură a prezentului: "AZI trăim al TREILEA Război Mondial"

În contextul păcii aparente care domneşte în lume, Papa Francisc a vorbit deschis şi răspicat: "Trăim al Treilea Război Mondial". Atacurile scăpate de sub control ale teroriştilor islamici, situaţia extrem de tensionată din Ucraina şi permanenta dorinţă a Rusiei de expansiune au fost însumate de suveranul pontif într-o frază care radiografiază timpurile în care trăim.
"Chiar și astăzi, după eșecul unui alt război mondial (al Doilea Război Mondial, n.r.), la o adică putem vorbi despre un al treilea război, unul luptat pe bucăți, cu crime, masacre și distrugeri”, a spus papa, condamnând războiul în numele lui Dumnezeu, notează BBC.

În timpul slujbei organizate la cimitirul Redipuglia, unde sunt înmormântați 100.000 de soldați italieni, căzuţi în timpul Primului Război Mondial, papa a primit înrămat documentul care atestă că bunicul său s-a înrolat în armata italiană, înainte de a emigra în Argentina. Bunicul său a luptat în perioada 1917-1918 și a supraviețuit războiului.

„Războiul este o nebunie”, a mai concluzionat suveranul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close