Antena 3 CNN Externe Papa Francisc se va întâlni cu Barack Obama la Casa Albă. Pentru prima dată în istorie, Pontiful va susţine un discurs în Congresul american

Papa Francisc se va întâlni cu Barack Obama la Casa Albă. Pentru prima dată în istorie, Pontiful va susţine un discurs în Congresul american

Papa Francisc se va întâlni cu Barack Obama la Casa Albă. Pentru prima dată în istorie, Pontiful va susţine un discurs în Congresul american
26 Mar 2015   •   17:16

Papa Francisc se va întâlni cu preşedintele american, Barack Obama, la Casa Albă, la data de 23 septembrie, anunţă administraţia de la Washington.

Comunicatul remis presei relevă că discuţiile se vor concentra pe măsurile de protecţie ale mediului înconjurător, dar vor fi abordate şi teme legate de "protejarea miniorităţilor religioase şi promovarea libertăţilor religioase în lume". De asemenea, se vor schimba opinii referitoare la "integrarea emigranţilor şi a refugiaţilor în ţările adoptive".

"Preşedintele SUA este nerăbdător să continue conversaţiile cu Sfântul Părinte, în cadrul primei vizite oficiale a acestuia, în calitate de Papă", menţionează acelaşi document.

Papa Francisc are deja programat un discurs în plenul anual al Adunării Generale ONU, la data de 25 septembrie.

De asemenea, pontiful de la Vatican a acceptat să se adreseze Congresului reunit de la Washington, la data de 24 septembrie, fiind primul şef al Bisericii Catolice căruia i se va acorda această onoare.

În Statele Unite, peste 78 de milioane de locuitori sunt credincioşi romano-catolici. Cu prilejul vizitei sale în SUA, Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, va participa la congresul Bisericii Catolice, ţinut anul acesta în Philadelphia.

×
Subiecte în articol: Casa Alba
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close