Papa Francisc, "şocat" de atrocităţile din Siria, cere comunităţii internaţionale să ia măsuri

de G.S.    |    25 Aug 2013   •   15:47
Papa Francisc, "şocat" de atrocităţile din Siria, cere comunităţii internaţionale să ia măsuri Foto: Agerpres/AP
Papa Francisc s-a declarat duminică şocat de 'imaginile teribile' ale atrocităţilor care au loc în Siria şi a solicitat comunităţii internaţionale să îşi intensifice eforturile pentru a pune capăt războiului civil din această ţară, transmite Associated Press, conform Agerpres.
 
Papa le-a transmis miilor de tineri adunaţi în piaţa San Pietro că forţele guvernamentale şi rebelii din Siria trebuie să renunţe la arme şi a lansat un nou apel la dialog pentru depăşirea crizei siriene, în condiţiile în care SUA iau în considerare un răspuns militar după presupusa folosire a armelor chimice de către regimul Bashar al-Assad. 
 
Suveranul Pontif a remarcat o intensificare a 'războiului între fraţi', în care s-au înregistrat masacre şi fapte atroce, şi a cerut comunităţii internaţionale să îşi unească eforturile pentru a ajuta Siria să găsească o soluţie la această 'situaţia tragică'. 
 
Opoziţia siriană acuză regimul Assad că a recurs miercuri la gaze toxice, evocând peste o mie de morţi, ceea ce Damascul neagă în bloc, acuzând la rândul său rebelii că au fost în spatele acestor atacuri. 
 
Organizaţia 'Medici fără Frontiere' a raportat decesul unui număr de 355 de pacienţi 'prezentând simptome neurotoxice', însă a precizat că nu poate 'confirma ştiinţific cauza acestor simptome şi nici stabili responsabilitatea acestui atac'. 
 

x close