Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, "şocat" de atrocităţile din Siria, cere comunităţii internaţionale să ia măsuri

Papa Francisc, "şocat" de atrocităţile din Siria, cere comunităţii internaţionale să ia măsuri

Papa Francisc, "şocat" de atrocităţile din Siria, cere comunităţii internaţionale să ia măsuri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   15:47
Papa Francisc s-a declarat duminică şocat de 'imaginile teribile' ale atrocităţilor care au loc în Siria şi a solicitat comunităţii internaţionale să îşi intensifice eforturile pentru a pune capăt războiului civil din această ţară, transmite Associated Press, conform Agerpres.
 
Papa le-a transmis miilor de tineri adunaţi în piaţa San Pietro că forţele guvernamentale şi rebelii din Siria trebuie să renunţe la arme şi a lansat un nou apel la dialog pentru depăşirea crizei siriene, în condiţiile în care SUA iau în considerare un răspuns militar după presupusa folosire a armelor chimice de către regimul Bashar al-Assad. 
 
Suveranul Pontif a remarcat o intensificare a 'războiului între fraţi', în care s-au înregistrat masacre şi fapte atroce, şi a cerut comunităţii internaţionale să îşi unească eforturile pentru a ajuta Siria să găsească o soluţie la această 'situaţia tragică'. 
 
Opoziţia siriană acuză regimul Assad că a recurs miercuri la gaze toxice, evocând peste o mie de morţi, ceea ce Damascul neagă în bloc, acuzând la rândul său rebelii că au fost în spatele acestor atacuri. 
 
Organizaţia 'Medici fără Frontiere' a raportat decesul unui număr de 355 de pacienţi 'prezentând simptome neurotoxice', însă a precizat că nu poate 'confirma ştiinţific cauza acestor simptome şi nici stabili responsabilitatea acestui atac'. 
 

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close