Antena 3 CNN Externe Papa Francisc spune că împărtăşaniile şi ceremoniile religioase ale nunţilor ar trebui să fie gratuite

Papa Francisc spune că împărtăşaniile şi ceremoniile religioase ale nunţilor ar trebui să fie gratuite

Papa Francisc spune că împărtăşaniile şi ceremoniile religioase ale nunţilor ar trebui să fie gratuite
Sursa foto: Foto: ANSA
23 Ian 2015   •   17:20

Papa Francisc a spus astăzi că slujbele şi împărtăşaniile bisericii catolice, inclusiv cele din cadrul nunţilor, ar trebui să fie gratuite.

"Împărtăşaniile şi slujbele sunt libere. Acestea ne conferă milostenie şi eleganţă în faţa divinităţii", a spus pontiful în cadrul unei şedinţe Roman Rota, cea mai înaltă curte de apel a bisericii catolice.

"Mi-aş dori tare mult ca acestea să fie gratuite", a subliniat suveranul pontif.
El a adăugat că parohiile ar trebui să asigure gratuit avocaţi cuplurilor care intenţionează să divorţeze, în special celor care nu dispun de resurse financiare pentru a îşi permite un reprezentant legal.

De foarte multe ori, problemele din căsnicie se nasc din proasta înţelegere a ceea ce înseamnă un mariaj adevărat, dar există şi crize personale de credinţă.

"O criză în mariaj îşi găseşte deseori rădăcinile în crizele de neînţelegere ale luminii oferite de credinţă. Aceasta este de fapt ataşamentul faţă de Dumnezeu", a spus Papa în faţa forului de la Vatican.

×
Subiecte în articol: vatican Biserica Catolica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close