Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: "Uneori, divorţul este o necesitate morală"

Papa Francisc: "Uneori, divorţul este o necesitate morală"

Papa Francisc: "Uneori, divorţul este o necesitate morală"
25 Iun 2015   •   14:54

Papa Francisc poate rămâne în istorie ca fiind liderul bisericii catolice care aprobă divorţul, după ce a spus că această practică "este necesară din punct de vedere moral".
Oricum, poziţia oficială a înaltului pontif poate fi combătută de congresul cardinalilor de la Vatican.
Remarcile Papei vin înainte de o conferinţă importantă a înalţilor prelaţi catolici, care vor discuta multe probleme considerate cruciale.

Biserica Catolică este cunoscută în toată lumea pentru intoleranţa în faţa divorţurilor, dar potrivit Papei, există câteva imperative de natură morală, care fac divorţul "să fie mai puţin rău".

El a adus în discuţie violenţa şi umilinţa unei femei, care suferă de abuzurile unui soţ agresiv. De asemenea, Papa Francisc a făcut referire şi la siguranţa copiiilor care trăiesc în aceste familii şi sunt supuşi la traume fizice şi emoţionale grave.

"Sunt cazuri în care sapararea cuplurilor este inevitabilă. Câteodată, este necesar din punct de vedere moral, când este vorba de protecţia soţiei oprimate sau a copiiilor mici în faţa unor traume şi mai mari, cauzate de intimidare, violenţa verbală şi fizică, umilinţă şi exploatare", a spus liderul de la Vatican, în faţa enoriaşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru.

Papa Francisc a precizat că: "separarea şi divorţul au creat aşa-numitele familii dezordonate, chiar dacă nu-mi place să folosesc acest cuvânt".

"Biserica trebuie să realizeze şi să caute soluţii pentru a ajuta cât de mult se poate. Cel mai important este să evităm să facem din copii prizonierii mamei sau ai tatălui", a menţionat Sfinţia Sa.

×
Subiecte în articol: familii femei Biserica Catolica
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close