Antena 3 CNN Externe Papa Francisc nu doreşte uşi blindate în Biserică

Papa Francisc nu doreşte uşi blindate în Biserică

Papa Francisc nu doreşte uşi blindate în Biserică
de S.T.    |    18 Noi 2015   •   14:41

Papa Francisc a regretat miercuri înmulțirea "ușilor blindate" în Biserică, afirmând că securitatea nu trebuie să pună capăt ospitalității. Suveranul pontif a făcut această afirmație cu mai puțin de trei săptămâni înaintea începerii Jubileului milostivirii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"În multe locuri ușile blindate au ajuns să fie normale. O Biserică neospitalieră umilește Evanghelia. Ușa spune multe lucruri despre o casă, ca și despre Biserică", a afirmat papa la audiența săptămânală din Piața Sfântul Petru din Roma.

"Biserica a fost încurajată să își deschidă ușile în aceste vremuri grele", a subliniat el, făcând aluzie atât la cei aflați aproape de instituție, cât și la migranții pe care papa i-a recomandat spre găzduire parohiilor.

"Mulți oameni nu au curajul să bată la ușile bisericilor noastre", a spus papa mulțimii, salutând munca tuturor paznicilor și portarilor, "din Biserică și din alte părți, care primesc oamenii cu un zâmbet".

Suveranul pontif nu a evocat totuși măsurile de securitate luate aproape peste tot după atentatele de la Paris și îndeosebi la Vatican, unde sunt așteptați milioane de pelerini cu ocazia anului sfânt care începe în 8 decembrie.

În ultimele zile forțele de ordine italiene au fost mai vizibile în preajma Vaticanului și în Piața Sfântul Petru, a cărei securitate este asigurată de ele în mod tradițional. Serviciul de presă al Vaticanului a admis luni că forțelor din micul stat li s-a cerut "atenție sporită".

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close