Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, mesaj de Crăciun în sprijinul vaccinării anti-COVID

Papa Francisc, mesaj de Crăciun în sprijinul vaccinării anti-COVID

Papa Francisc a vorbit, vineri, în mesajul său tradiţional de Crăciun, despre "nevoia de fraternitate" în perioada de pandemie şi a cerut ca vaccinurile anti COVID să fie accesibile tuturor, relatează presa internaţională

Papa Francisc, mesaj de Crăciun în sprijinul vaccinării anti-COVID
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Dec 2020   •   21:04

Făcând un apel ca "legile pieţei şi brevetele de invenţie să nu facă legea în ceea ce priveşte sănătatea omenirii", Francisc le-a solicitat liderilor statelor, companiilor şi organismelor internaţionale "să promoveze cooperarea, nu concurenţa, şi să caute o soluţie astfel încât vaccinul să fie pentru toţi, mai ales pentru cei mai vulnerabili şi mai nevoiaşi din toate regiunile lumii".

"În acest moment istoric, marcat de criza ecologica si de grave dezechilibre economice si sociale, agravate de pandemia de coronavirus, avem nevoie, mai mult ca niciodata de fraternitate", a spus suveranul pontif.

Papa Francisc le-a transmis credincioșilor prezenți în Piaţa Sfântul Petru și celor care îl urmăresc online să se gândească la nevoiașii la care nu se gândește nimeni, în loc să se plângă de restricţiile asociate pandemiei.

"În acest moment dificil, în loc să ne plângem de ceea ce ne împiedică pandemia să facem, să facem ceva pentru cei care au mai puțin: nu un dar în plus pentru noi și pentru prietenii noștri, ci pentru o persoană nevoiașă la care nimeni nu se gândește", a spus el.

Papa Francis i-a invitat pe credincioși să trăiască "în spiritul autentic al solidarității și al apropierii de cei care au nevoie" şi a invitat pe toată lumea să trăiască restricțiile impuse de pandemie ca mijloc de purificare a modului de a trăi Crăciunul.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc mesaj de Craciun
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close