Antena 3 CNN Externe Papa Francisc se află în Ungaria pentru o vizită de câteva ore

Papa Francisc se află în Ungaria pentru o vizită de câteva ore

Papa Francisc a ajuns, duminică dimineața, în Ungaria, pentru o vizită scurtă, în care va discuta cu premierul Viktor Orban, pe care l-a criticat de mai multe ori pentru „atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranți.

Papa Francisc se află în Ungaria pentru o vizită de câteva ore
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Sep 2021   •   11:37

După primirea oficială, organizată pe aeroportul internațional, unde a fost întâmpinat de vicepremierul maghiar Zsolt Semjen, cardinalul Peter Erdo și de episcopii maghiari, urmează întâlnirea cu președintele republicii și cu primul ministru la Muzeul de Belle Arte din capitala Ungariei.

Tot aici au loc alte două întâlniri semnificative și cele două discursuri ale papei: cu Episcopii catolici și, succesiv, cu reprezentanții Consiliului ecumenic al Bisericilor și ai Comunității ebraice din țara vecină.

Momentul culminant al vizitei la Budapesta îl reprezintă Sfânta Liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional, organizată în Piața Eroilor din Budapesta, unde Sfântul Părinte prezintă predica la celebrarea euharistică și conduce rugăciunea „Îngerul Domnului”.

În jurul orei 14.30, pe aeroportul internațional din Budapesta, are loc ceremonia de plecare.

„Reluăm călătoriile, iar acest lucru este foarte important, deoarece putem aduce cuvintele şi saluturile noastre oamenilor”, a declarat Papa Francis reporterilor aflați la bordul avionului cu direcția Budapesta, făcând referire la pandemia de COVID-19.

”Atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranți ale lui Orban au fost criticate de mai multe ori de către Papa Francisc, potrivit Mediafax.

Extrem de scurta sa ședere în capitala ungară a făcut ca diplomați și jurnaliști din presa catolică să sugereze că Papa, ce face prima sa vizită de la operația din iulie, pune în prim-plan Slovacia, ceea ce echivalează cu o mustrare pentru Ungaria.

×
Subiecte în articol: vizita Ungaria Viktor Orban
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close