Antena 3 CNN Externe Papa Francisc nu renunță la vizita riscantă în Irak, în ciuda rachetelor care au lovit o bază militară americană

Papa Francisc nu renunță la vizita riscantă în Irak, în ciuda rachetelor care au lovit o bază militară americană

Papa Francisc va deveni, vineri, primul suveran pontif care ajunge în pelerinaj în Irak, unde doar 1% din populație este creștină. Acesta nu a dorit să renunțe la vizita istorică, în ciuda tirurilor de rachete care au lovit miercuri o bază americană din vestul ţării, provocând moartea unei persoane.

Papa Francisc nu renunță la vizita riscantă în Irak, în ciuda rachetelor care au lovit o bază militară americană
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Mar 2021   •   19:59

"Voi merge în Irak în pelerinaj", a declarat Papa după tradiţionala sa audienţă de miercuri, subliniind că doreşte "să întâlnească un popor care a suferit atât de mult, să întâlnească această Biserică martirizată", relatează Reuters.

"„Oamenii din Irak ne așteaptă. Îl așteptau pe Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea, căruia nu i s-a permis să plece. Oamenii nu pot fi dezamăgiți pentru a doua oară. Să ne rugăm ca această călătorie să poată fi realizată cu bine", a adăugat acesta.

Papa Francisc a făcut, astfel, referire la promisiunea făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, care a renunţat în 1999 să meargă în Irak, după negocieri eşuate cu fostul preşedinte Saddam Hussein.

Francisc va vizita, de asemenea, Ur, locul de naștere al profetului Avraam, care este venerat de creștini, musulmani și evrei, și se va întâlni cu cel mai înalt cleric musulman șiit din Irak, marele ayatollah Ali al-Sistani, în vârstă de 90 de ani.

„În țara lui Avraam, împreună cu alți lideri religioși, vom face și noi un pas înainte pentru fraternitate între credincioși”, a spus Francis.

×
Subiecte în articol: vizita Irak rachete baza militara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close