Antena 3 CNN Externe Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat la Roma. Vezi momente de la ceremonie

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat la Roma. Vezi momente de la ceremonie

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat la Roma. Vezi momente de la ceremonie
Sursa foto: Foto: clericalwhispers.blogspot.com
01 Mai 2011   •   11:57

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, duminică, la Roma, ceremonia având loc în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a sute de mii de oameni sosiţi acolo.

Slujba a început conform programului, la ora 11 ora României, în aplauzele celor peste un milion de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Ritualul a început cu o liturghie, urmată de dezvelirea unui portret cu sfântul părinte. Apoi, a fost prezentat cu relicvar care conţinea o fiolă cu sângele papei, prelevat în ultimele zile din viaţa acestuia. Procedura de beatificare nu a avut loc întâmplător în această duminică, prima după Paşte, cunoscută ca şi Duminica Îndurării sau a Divinei Mile.

 


După ceremonia care se va termina la ora 13.35 , ora României, Papa Ioan Paul al II-lea va fi declarat preafericit. Astfel, procesul accelerat de beatificare început încă din anul 2005, de la moartea sa, va fi încheiat. Cel mai iubit Papa din istorie va fi la ultima etapă înainte de a fi declarat sfânt.

Circa 86 de delegaţii oficiale, dintre care 22 de şefi de stat şi de guvern participă la ceremonia prezidată de Papa Benedict şi alţi 800 de preoţi. Ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie condusă de ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Întreaga ceremonie a fost transmisă în direct şi pe Facebook şi pe Youtube.

Beatificarea celui mai iubit Papă din istorie, momentul aşteptat de credincioşi din întrega lume, a avut loc în aplauzele a peste un milion de pelerini adunaţi în piaţa sfântul Petru din Roma.

Ceremonia a fost trăită la intensitate maximă de credincioşii veniţi în piaţa Sfântul Petru din toată lumea pentru a sărbătorii recunoşterea vieţii şi activităţii celui mai iubit Papă din istorie.

Întregul ritual de beatificare a luat sfârşit cu o rugăciune spusă de Papa Benedict al XVI-lea în biserica Sfântul Petru, alături de zeci de cardinali care îl însoţeau.

După slujbă, pelerinii şi cele 86 de delegaţii oficiale, dintre care 22 de şefi de stat şi de guvern vor putea să depună un ultim omagiu la sicriul celui care de acum este Fericitul Papă Ioan Paul a lI-lea.
 



×
Subiecte în articol: beatificare Papa Ioan Paul al II-lea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close