Antena 3 CNN Externe Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai
Sursa foto: Foto: popeprint.com
28 Apr 2011   •   14:01

La câteva zile după nunta regală de la Londra, Vaticanul va fi la rândul său scena unui eveniment de aceeaşi amploare: beatificarea Papei Ioan Paul al Doilea. La ceremonie sunt aşteptaţi aproape un milion de pelerini, în majoritate polonezi. În onoarea evenimentului, o firmă din Polonia a început să producă, în serie mare... prăjitura preferată a regretatului suveran pontif.

Beatificarea reprezintă penultimul pas spre intrarea în rândul sfinţilor. Ceremoniile se vor deschide la 30 aprilie - a doua zi după nunta de la Londra - şi vor dura 3 zile. Slujba de beatificare propriu-zisă va avea loc pe 1 mai, la şase ani şi o lună de la moarte papei Ioan Paul al Doilea. Pelerinii din Polonia au luat deja drumul Romei.

Dar şi polonezii rămaşi acasă continuă să-l omagieze în felul lor pe Papă. O mică patiserie din oraşul natal al fostului suveran pontif se mândreşte că era vizitată des de suveranul pontif pe vremea când era elev şi aprecia foarte mult prăjiturile de aici.

Prăjiturile cu cremă din Wadowice sunt deosebite, deoarece sunt strâns legate de persoana Sfântului Părinte Ioan Paul II, care le mânca după fiecare examen, când era adolescent.

O firmă a început să fabrice prăjituri în serie. Patronii susţin că au reţeta originală, lăsată moştenire de patiserul din tinereţea Papei.

 


×
Subiecte în articol: Papa Ioan Paul al II-lea beatificare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close