Antena 3 CNN Externe Papa, mâhnit de violenţa din raidul asupra flotilei umanitare dn Gaza

Papa, mâhnit de violenţa din raidul asupra flotilei umanitare dn Gaza

Papa, mâhnit de violenţa din raidul asupra flotilei umanitare dn Gaza
Sursa foto: papa benedict
03 Iun 2010   •   22:08

Papa Benedict XVI declara că violenţa din timpul raidului israelian asupra flotilei umanitare pentru Gaza l-a lăsat cu "inima grea."
"Violenţa nu rezolvă disputele, ci creşte consecinţele lor tragice şi generează mai multă violenţă," arăta Papa la sfârşitul audienţei sale din piaţa San Pietro din Vatican .
"Cu mare trepidaţie am urmărit tragicele evenimente ce s-au produs lângă Fâşia Gaza. Simt nevoia să îmi exprim condoleanţele mele din inimă pentru aceste evenimente dureroase, ce îngrijorează pe ce care doresc pacea în regiune" .

Trupe de comando israeliene s-au urcat la bordul flotilei umanitare pentru Fâşia Gaza, iar în urma atacului nouă pasageri au fost ucişi, ceea ce a declanşat un protest internaţional.
Armata israeliană a acuzat activiştii de pe vase că au provocat vărsare de sânge prin atacarea soldaţilor săi când s-au urcat la bord.

"Fac apel la cei care au responsabilităţi politice, locale sau internaţionale, să caute fără încetare doar soluţii prin dialog, pentru a asigura poporului cele mai bune condiţii de viaţă, armonie şi serenitate," arăta papa.
Un document al Vaticanului care a ajuns în posesia presei califica ocuparea israeliană a teritoriilor palestiniene ca fiind "o nedreptate politică" .
Ocuparea este "o nedreptate politică impusă palestinienilor ," arăta Instrumentum Laboris, document de lucru al apropiatului sinod al episcopilor pe marginea Orientului Mijlociu, care este sub embargo până duminică, când Papa Benedict îl va prezenta în timpul unei vizite în Cipru.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vatican Fasia Gaza
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close