Antena 3 Externe Papa: Scandalul abuzului sexual este ?cea mai mare ameninţare la adresa Bisericii?

Papa: Scandalul abuzului sexual este ?cea mai mare ameninţare la adresa Bisericii?

12 Mai 2010   •   03:45
Papa: Scandalul abuzului sexual este ?cea mai mare ameninţare la adresa Bisericii?

papa benedict

Papa a pus vina pentru "cu adevărat teribilul " scandal privind abuzul sexual al clericilor pe seama Bisericii Catolice. Aflat în Portugalia pentru o vizită de patru zile, Benedict XVI arăta că "cea mai mare acuzaţie asupra bisericii nu vine de la duşmani din afară, ci se naşte din păcatele din interiorul bisericii."
Declaraţiile sale reprezintă o repudiere a unor înalţi oficiali ai Vaticanului, care, în ultimele luni, au atribuit scandalul unei conspiraţii din umbră creată de persoane din afară, ce merge de la o presă ostilă la liberali din interiorul bisericii.
Vaticanul a fost aspru criticat pentru că a încercat să arunce vina în altă parte şi s-a produs furie când un aliat apropiat al papei, cardinalul Angelo Sodano a calificat acuzaţii de abuz asupra unor copii ca "bârfe minore".
În cadrul celor mai dure comentarii de până acum pe subiectul crizei, pontiful arăta că deşi Biserica a mai suferit în trecut din cauza unor probleme pe care le-a creat ea însăşi, dimensiunea actualei provocări "este cu adevărat teribilă".
"Biserica trebuie să reînveţe penitenţa, să accepte purificarea, să înveţe iertarea, dar şi nevoia de dreptate," arăta acesta.
Biserica Catolică a fost acuzată că mulţi episcopi au făcut prea puţin, prea târziu pentru a opri activităţile preoţilor pedofili, mai întâi în SUA şi Australia, apoi în Irlanda, Europa şi America de Sud.
Recent, mai mulţi şefi ai clericilor şi-au pierdut funcţiile după ce au fost acuzaţi că au abuzat sexual, printre care trei irlandezi, un belgian care a admis fapta, şi episcopul german Walter Mixa din Augsburg .

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close