Antena 3 CNN Externe Papa va intra în ISTORIE pentru că a reuşit să facă asta. Nimeni de la Vatican n-a mai realizat acest lucru

Papa va intra în ISTORIE pentru că a reuşit să facă asta. Nimeni de la Vatican n-a mai realizat acest lucru

Papa va intra în ISTORIE pentru că a reuşit să facă asta. Nimeni de la Vatican n-a mai realizat acest lucru
de O.P.    |    29 Iul 2013   •   05:52

Vizita Papei Francisc în Rio de Janeiro a atras un număr record de turişti în Brazilia. Trei milioane de oameni s-au îmbulzit pe plaja Copacabana, un record absolut. 

Asta fără să mai punem la socoteala miile de turişti care au privit slujba condusă de Suveranul Pontif direct din apele oceanului Atlantic.

Trei milioane de oameni l-au întâmpinat cu aplauze şi cu urale pe Papa Francisc pe faimoasa plajă Copacabana din Rio de Janeiro, unde suveranul pontif a oficiat slujba religioasă.

Ca să se asigure că prind un loc bun, sute de mii de oameni, printre care şi călugăriţe şi episcopi, au înnoptat pe plajă. Mulţi enoriaşi au urmărit slujba din apele oceanului. Pentru cîteva zeci de minute, plaja Copacabana a devenit centrul lumii catolice.

Suveranul Pontif i-a rugat pe enoriaşi să răspândească cuvântul lui Dumnezeu în toate colţurile lumii.

Cu cîteva ore înainte, Papa Francisc a avut parte de o supriză plăcută după ce a rostit un discurs în faţa clasei conducătoare a Braziliei.

Suveranul a acceptat darul şi şi-a pus podoaba cu pene pe cap în uralele publicului.

După slujba de pe plajă, Papa Francisc, aflat în prima vizită oficială de la urcarea pe tronul pontifical, s-a întors la Roma.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close